Ексклюзиви
неділя, 21 липня 2019 17:18

Російські військові обстріляли із мінометів українські позиції у районі Первомайська

  Російські військові відкрили вогонь по ЗСУ з житлового кварталу Первомайська. Фото: censor.net
Російські військові відкрили вогонь по ЗСУ з житлового кварталу Первомайська. Фото: censor.net

Ввечері, 20 липня, підрозділи 6-го мотострілецького полку 2-го корпусу ЗС РФ обстріляли із мінометів українських військових у районі Первомайська.

Позиція ворога, з якої вівся вогонь, знаходилася поблизу "31-го училища" у межах міста у населеному кварталі. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

"По наших бійцях противник застосував ось такі ракети - бойова частина 220 мм РСЗВ "Ураган" із двигуном БМ-21 "Град". Одна з таких ракет не спрацювала, і тепер вона буде надана експертам ОБСЄ.

За 30 хв. після початку росіянами провокаційного обстрілу українські підрозділи відкрили у відповідь вогонь по порушниках перемир'я.

Українські снаряди накрили штаб мотострілецького батальйону 6-го полку ЗС РФ у "31-му училищі", ворог зазнав серйозних втрат противника у бойовій техніці та особовому складі. Після цього обстріл українських позицій припинився. Очевидно, противник застосовує всі заходи для маскування збройних провокацій. Після вибуху потужної бойової частини "Урагану" залишився б двигун "Граду", а деталей "Градів" всюди розкидано багато. Таким чином фактичне застосування бойової частини від ракети калібром 220 мм було б замасковано", - розповів головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не стримували сліз - попрощалися із загиблим бійцем ООС

 

21 липня на Донбасі починається "хлібне перемир'я" - безстрокова заборона на будь-яке ведення вогню. Вперше передбачена відповідальність осіб за відкриття вогню.

Зараз ви читаєте новину «Російські військові обстріляли із мінометів українські позиції у районі Первомайська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути