Ексклюзиви
понеділок, 04 вересня 2023 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вгатили по країні з авіації: є загиблі й поранені

Росіяни вгатили по країні з авіації: є загиблі й поранені
Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні вночі Російська Федерація завдала чергового авіаційного удару по Україні, застосувавши іранські ударні дрони Shahed-136/131. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Протягом минулої доби ворог завдав один ракетний та 78 авіаційних ударів, здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, повідомив уранці 4 вересня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", – звітує Генштаб.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Стрілечої Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів Сумської та Харківської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив останні новини з передової

На Куп'янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Тополі, Дворічанське, Берестове, Колодязне та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Харківської, Луганської та Донецької областей. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Богданівки, Кліщіївки, Білої Гори, Озарянівки, Курдюмівки, Північного Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку агресор продовжує завдавати артилерійських та мінометних обстрілів по населених пунктах. Серед них: Невельське, Карлівка, Авдіївка, Тоненьке, Первомайське, Сєверне, Новокалинове Донецької області.

На Мар'їнському напрямку артилерійських обстрілів з боку РФ зазнали населені пункти Красногорівка, Мар'їнка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка, Катеринівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник завдав артилерійських обстрілів по понад 10 населеним пунктам Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни завдали авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Новоданилівки, Роботиного Запорізької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів регіону.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Антонівки, Миколаївки та Ольгівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Микільське, Дмитрівка, Миколаївка, Білозерка Херсонської області та місто Херсон.

Вночі 4 вересня росіяни обстріляли Одещину ударними безпілотниками Shahed. Офіційну інформацію про кількість та типи збитих повітряних цілей обіцяють опубліковати після узагальнення даних.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вгатили по країні з авіації: є загиблі й поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути