субота, 09 грудня 2017 18:31

Розчарований терорист "Російської православної армії" здався поліції

Розчарований терорист "Російської православної армії" здався поліції
"Працював" в складі розвідувально-диверсійного батальйону "Російської православної армії". Фото: Преса України

Житель Костянтинівки звернувся в Покровський (колишній Красноармійський) відділ поліції із зізнанням про співпрацю з бойовиками.

Він розповів, що в минулому співпрацював з терористами, проходячи військову підготовку в складі розвідувально-диверсійного батальйону "Російської православної армії", інформує donbass.ua.

29-річний молодий чоловік вирішив піти на службу до терористів, бо в 2014 році він довгий час не міг знайти роботу.

"Тоді ходили чутки про те, що в ДНР великі зарплати", - каже чоловік. В кінці вересня 2014 він виїхав до Донецька і вступив до лав так званої ДНР.

Він проходив військову підготовку в складі одного з розвідувально-диверсійних батальйонів "Російської православної армії".

"Я заступав в наряди на контрольно-пропускні пункти на території військових навчальних закладів", - зізнався бойовик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи засвітили свої позиції через викладені фото в інтернеті

Уже через місяць юнак зрозумів, що чутки про високий заробіток в складі терористичних формувань були тільки фейком і нічого він не отримає. Розчарувавшись в "Російської армії", він вирішив залишити цю "роботу".

"Повернувшись на територію, підконтрольну української влади, чоловік вирішив добровільно розповісти правоохоронцям про своє минуле, сподіваючись, що відверте зізнання допоможе йому уникнути кримінальної відповідальності. За даним фактом відкрито кримінальне провадження "створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що 4 грудня у зоні АТО ліквідували терориста "Парамона". А 3 грудня на Донбасі ліквідували "хорошого командира" бойовиків 47-річного Сень Дмитра Дмитровича.

Зараз ви читаєте новину «Розчарований терорист "Російської православної армії" здався поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути