субота, 29 серпня 2020 12:32

Викрили військового ЗСУ, який раніше був бойовиком "ДНР"

Викрили військового ЗСУ, який раніше був бойовиком "ДНР"
СБУ викрила військового ЗСУ, який був бойовиком "ДНР". Фото: REUTERS.

На Харківщині контррозвідка СБУ викрила військовослужбовця ЗСУ який був бойовиком "ДНР".

У липні 2014-го він приєднався до незаконних збройних формувань. На посаді стрільця у складі так званих "Спецназу "ДНР" та "Батальону "Оплот" виконував обов'язки патрульного, охороняв підконтрольні бойовикам об'єкти та місцевість, повідомила пресслужба СБУ.

За свою "роботу" чоловік отримував щомісяця гроші в еквіваленті близько 5 тис грн.

"У жовтні 2014 року бойовик за власною ініціативою вирішив припинити співробітництво з терористами та повернувся на Харківщину. Згодом він вступив до лав Збройних Сил України. Наразі слідчі Управління СБ України в Харківській області повідомили колишньому бойовику про підозру у вчиненні злочину - участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кожен третій помирав, кожен другий — отримував поранення" — під Іловайськом загинули 368 українських бійців

28 серпня на усіх ділянках відповідальності українських підрозділів обстрілів з боку противника не зафіксовано. Українські воїни дотримуються умов припинення вогню. Але готові реагувати на на будь-які дії з ворожої сторони, повідомляє штаб ООС.

Зараз ви читаєте новину «Викрили військового ЗСУ, який раніше був бойовиком "ДНР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути