Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2018 11:49

Тортури й убивства: розповіли про жахливу реальність у ДНР

Тортури й убивства: розповіли про жахливу реальність у ДНР
Макіївську колонію у ДНР вважають однією із найстрашніших тюрем. Там можуть катувати й вбивати за те, що не погодився віддати бойовикам свій бізнес. Фото: УНІАН

У ДНР можуть кинути "на підвал" і посадити в тюрму лише за те, що людина не віддала бойовикам свій бізнес.

У в'язницях і катівнях людей катують і вбивають, розповів "Сегодня" мешканець Макіївки Олег.

"Суди, слідства - все це відбувається десь в іншій реальності. Адвокатів немає, точніше, вони є, але так, про людське око. Ув'язнені просять перевести їх на зони в Україні. У камерах і СІЗО повно політичних, хоча насправді - це непорозуміння із власниками бізнесу, які не згодні на його "віджимання". Ще - по Кримінальному кодексу ДНР термін, наприклад, за поширення і вживання наркотиків серйозний, набагато жорсткіший ніж в Україні. А про статті "шпигунство" з 25-30-річними термінами ув'язнення і говорити не хочеться. Під неї може попасти будь-хто, хто не згоден з "правлячою лінією партії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики ДНР розправилися з шахтарями, які відмовилися йти воювати

Підвали МГБ - страшна реальність окупованих міст. Тортури і вбивства підозрюваних, викрадення людей, повна невідомість про долю засуджених", - розповів Олег.

У червні 2014 року в Слов'янську Донецької області бойовики "Російської православної армії" затримали і вбили дияконів церкви "Преображення Господнє" і двох синів пастора цієї церкви.

Зараз ви читаєте новину «Тортури й убивства: розповіли про жахливу реальність у ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути