вівторок, 12 грудня 2017 09:29

Путін розв'язує війну на Близькому Сході, але не піде з Донбасу - Жданов

Путін розв'язує війну на Близькому Сході, але не піде з Донбасу - Жданов
Навіть на порозі третьої світової Путін не піде з Донбасу. Фото: Русская весна

Російський президент Володимир Путін планує почати війну на Близькому Сході, але добровільно свої війська з Донбасу не виведе.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, в колонці на "Апострофі".

На його думку, Путін зараз готується втрутитися в нову війну на Близькому Сході.

"Весь інший арабський світ зараз знову повстане проти держави Ізраїль. В першу чергу, лідером повстання буде Іран як найсильніша країна. Далі їх ймовірно підтримають Йорданія, Єгипет. Путін не просто так почав турне по Близькому Сходу - він збирає. Ну і, відповідно Росія підпишеться за своє дітище Іран. І це буде не дзвіночок, а Третя світова війна, яка може початися з Близького Сходу", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики випустили 180 мін по ЗСУ та реактивні снаряди по цивільних

Експерт зазначає, що це не означає, що Путін буде готовий заради неї покинути Донбас.

"Перекине Путін з Донбасу війська на Близький Схід? Все залежить від нашого бажання. Ми можемо скористатися моментом і вирішити це питання аж до військової операції. Але Росія сама звідти ніколи не піде. Або це буде дуже жорсткий тиск, тобто загроза розвалу Росії або щось аналогічне, або зміна політичного керівництва РФ. По-іншому ми Росію з території Донбасу ніколи в житті не видавимо. Або військова операція при хороших обставинах і гарній підготовці", - написав він.

Раніше повідомлялось, Володимир Путін, президент Росії, прибув 11 грудня, на російську базу в сирійському Хмеймімі. Він наказав розпочати виведення російського угрупування військ з Сирії.

Зараз ви читаєте новину «Путін розв'язує війну на Близькому Сході, але не піде з Донбасу - Жданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути