четвер, 09 березня 2023 18:46

Путін має зникнути, а Росія – заплатити за кожну жертву: Порошенко привіз комплекси Poseidon
8

Петро Порошенко передав у підрозділи кількох бригад комплекси БПЛА Poseidon. П'ятий президент зустрівся із випускниками навчального центру, де готують операторів безпілотників. Сьогодні відбувся вже третій випуск курсу фахівців з управління комплексами Poseidon.

"Сьогодні вся Україна прокинулася від вибухів. Реакція всіх українців однакова – Путін має зникнути, а Росія – заплатити за кожну жертву і кожну безсонну ніч. Найкраще, що ми можемо зробити зараз – це сконцентрувати усі зусилля, щоб викинути російські війська і звільнити українську землю від російської нечисті", – наголошує Порошенко.

"Тому сьогодні ми тут, в навчальному центрі, де випускається третій курс пілотів БПЛА Poseidon. Ми, як зазвичай, приїхали не з порожніми руками. Привезли захисникам з батальйону ТрО, артилерійської, танкової, мотопіхотної бригад декілька гострих очей та міцних крил", – пояснює Порошенко.

"Цього разу ми знову передаємо не просто окремі комплекси, а ще й вантажівки DAF, які повністю обладнані для роботи на полі бою. Це значно покращить роботу наших захисників. Тут є місце і для пілота, оператора, розвідника та артилериста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрони, Starlink, тепловізори: "Солідарна молодь" відправила допомогу в Бахмут

Усі разом вони зможуть робити "великий бум" в кожному окупованому куточку нашої землі. Вдень і вночі", – наголосив Порошенко.

"Вдячний ГО Справа Громад, владі Кривого Рогу, львівським благодійникам, завдяки кому це стало можливим. Ну і звісно, Фонд Порошенка традиційно подвоїв суму", – зазначає п'ятий Президент.

Як відомо, 16 серпня 2022 року Петро Порошенко повідомив про велику угоду з виробниками БПЛА Poseidon. Безпілотники мають дальність роботи до 150 кілометрів, висота – до 4000 метрів. Це – комплекс рівня розвідувального батальйону, який працює на користь усіх бригад зони відповідальності, розвідку та наведення артилерії, коригування вогню великих калібрів.

"Ми викуповуємо всю партію цих безпілотників, які мають стати очима нашої артилерії, аби кожен удар по ворогу був максимально ефективним", – пояснив Петро Порошенко. Він також повідомив, що програма отримала назву "Очі Арти".

14 січня Петро Порошенко передав у війська три комплекси БПЛА "Poseidon", які виготовлені на шасі британської вантажівки DAF. Це дев'ять БПЛА, станції управління, а також три спеціально переобладнані автівки з кунгами. Бійці, які проходили навчання для управління цими безпілотниками, також отримали відповідні сертифікати.

"Це – інноваційна розробка, яку придумали технарі "Справи Громад". Кунги були створені на основі наших DAFів. Усередині машин є абсолютно все, щоб розгорнутися і нищити ворога. І це те, що було потрібно військовим для ефективної роботи – щоб русня горіла в пеклі", – наголошує Порошенко. Наразі Фонд Порошенка з волонтерами реалізує контракт на постачання понад 20 комплексів (65 "пташок").

Зараз ви читаєте новину «Путін має зникнути, а Росія – заплатити за кожну жертву: Порошенко привіз комплекси Poseidon». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути