Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2021 08:59

Представники "Люблінського трикутника" зробили заяву щодо Донбасу
4

Під час зустрічі на Донбасі представники Польщі та Литви виголосили спільну заяву щодо підтримки України та засудження агресивних дій РФ. Три сторони скріпили заяву підписами.

Віцеспікер Сейму Литви Паулюс Саударґас заявив, що війна на Донбасі – це агресія Росії, повідомляє пресслужба Донецької ОДА.

"Браття, ви не самі. Ми на власні очі сьогодні побачили проблему, яка є не лише вашою, але й проблемою всієї Європи та світу. Це не двосторонній конфлікт, це агресія однієї сторони, і ця сторона – Росія", - сказав Саударґас.

Фото: facebook.com/stefanchuk.official

Його підтримала віцеспікерка Сейму Польщі Малґожата Ґошєвська.

"На жаль, я бачила вже не одну війну. Я спостерігала війну не лише тут, в Україні, а й у Грузії. На мою думку, їх об'єднують дві речі: страшна гнітюча тиша, яка тепер панує там, де колись вирувало життя; те, що винуватець усього – РФ, саме вона принесла біль, руйнування і спустошення на ці землі", - сказала вона.

Перший віцеспікер Руслан Стефанчук разом із представниками Литви та Польщі відвідали Маріупольський порт, КПВВ "Гнутове" та селище Широкине.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія зриває перемир'я на Донбасі - НАТО

Польща виступає за впровадження додаткових санкцій Євросоюзу проти РФ за агресивні військові дії біля українського кордону, а також за порушення територіальної цілісності України. 7 країн-членів ЄС підтримали таку позицію.

Зараз ви читаєте новину «Представники "Люблінського трикутника" зробили заяву щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути