субота, 06 січня 2018 14:50

З'явилися нові подробиці про вихід грузинів з лав Збройних сил

З'явилися нові подробиці про вихід грузинів з лав Збройних сил
Розмістили коментар про вихід "Грузинського легіону" з лав ЗСУ. Фото - Facebook

Після рішення бійців Грузинського легіону про вихід в повному складі з лав 54-ї окремої механізованої бригади, в яку він був інтегрований 24 лютого 2016, з'явилася офіційна реакція підрозділу Збройних сил України.

Заява командування 54-ї ОМБр опубліковали на офіційній сторінці бригади в Facebook.

"Окремого підрозділу під назвою" Грузинський легіон "в складі 54-ї бригади ніколи не існувало. Десятки громадян інших країн в 2016 році добровільно підписали контракт на проходження військової служби в Збройних силах України та чесно служать у складі штатних підрозділів військових частин", - йдеться в повідомленні.

Командування підкреслило, що "кілька десятків таких військовослужбовців сумлінно несуть службу в різних підрозділах бригади та мають офіційний статус військовослужбовців Збройних сил України".

"В даний момент один з військовослужбовців звільнився з бригади за сімейними обставинами (користуючись нагодою, вітаємо побратима з народженням третьої дитини!), Четверо - були звільнені з військової служби з інших причин, інші іноземні громадяни продовжують сумлінно нести службу в складі бригади на передових позиціях сил АТО ", - заявили військові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі виявили новітню російську техніку "Ауріга"

У повідомленні зазначили, що майно, яким волонтери забезпечували добровольців та інших військовослужбовців бригади, було "належним чином взято на облік, знаходиться в бригаді і використовується за призначенням".

"З огляду на численні спроби дискредитації Збройних сил України, волонтерства та добровольчого руху, підкреслюємо неприпустимість спроб використовувати у власних меркантильних або політичних цілях славне ім'я 54 окремої механізованої бригади!" - написали.

При цьому командування висловило подяку "всім друзям України - іноземцям, які проходили і продовжують проходити службу в підрозділах військової частини".

Раніше повідомлялось, що рішення вийти зі складу бригади бійці "Грузинського легіону" обґрунтували конфліктом з командуванням частини.

"20 грудня 2017 року "Грузинський легіон "своїм повним складом покинув 54-ту бригаду через некомпетентність командира Майстренка Олексія і його оточення, а також через незаконні накази, видані ним", - йдеться на сторінці бійців в Facebook.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися нові подробиці про вихід грузинів з лав Збройних сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути