Ексклюзиви
субота, 17 березня 2018 15:12

Погашення державою боргів за постачання електроенергії в ОРДЛО - найкраще рішення - гендиректор ЛЕО

Погашення державою боргів за постачання електроенергії в ОРДЛО - найкраще рішення - гендиректор ЛЕО
Погашення державою боргів за постачання електроенергії в ОРДЛО - найкраще рішення - гендиректор ЛЕО. Фото: "Кореспондент"

На сьогоднішній день найбільш правильним рішенням стане погашення заборгованості за електроенергію споживачів перед підприємствами, що здійснюють постачання на території ОРДЛО, за рахунок коштів державного бюджету. Таку думку висловив генеральний директор Луганського енергетичного об'єднання Володимир Грицай, який повністю підтримує ініціативу Міненерговугілля, оформлену в законопроект "Про особливості погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електроенергії".

"У тій ситуації, в якій опинилося наше підприємство (Луганське енергетичне об'єднання), напевно, прийняття такого законопроекту - оптимальний варіант вирішити ту проблему, яка є, або, як мінімум, це спосіб заморозити до кращих часів ті борги, які є у нашого підприємства перед ДП "Енергоринок". Нагадаю, ці борги сформовані через борги по поставкам електроенергії на неконтрольовану частину Луганської області, яка заборгувала на сьогоднішній день близько 5 млрд. грн. Поставки здійснювалися не за нашим бажанням, а все роісходіт на підставі постанов Кабінету міністрів", - розповів Володимир Грицай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні потрібен лідер, який захищатиме свій народ

За його словами, через борги з 2016 року підприємство ЛЕО фінансово паралізовано, і сьогодні ситуація продовжує залишатися критичною. "Всі гроші, які збирає підприємство, все вилучається в рахунок погашення боргів перед" Енергоринком ". Законопроект був би кращим варіантом. Інших варіантів якось вирішити проблему нашого підприємства немає. Хотілося б вірити, що законопроект буде прийнятий", - зазначив Володимир Грицай .

Нагадаємо, законопроект "Про особливості погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електроенергії" було винесено на розгляд урядового комітету 15 березня. У документі Міністерство енергетики та вугільної промисловості пропонує погасити заборгованість за електроенергію споживачів перед підприємствами, що здійснюють постачання на території ОРДЛО, за рахунок коштів державного бюджету.

Луганське енергетичне об'єднання - компанія, яка входить в холдинг "Енергетичний стандарт" українського бізнесмена Костянтина Григоришина.

Зараз ви читаєте новину «Погашення державою боргів за постачання електроенергії в ОРДЛО - найкраще рішення - гендиректор ЛЕО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути