середа, 03 січня 2018 09:08

Підтримка або примус: озвучили два варіанти проведення миротворчої операції на Донбасі

Підтримка або примус: озвучили два варіанти проведення миротворчої операції на Донбасі
Стало відомо, коли миротворцям на Донбасі можна застосовувати зброю. Фото: dw

Для вирішення ситуації на Донбасі можуть застосувати два варіанти миротворчих операцій.

Про це заявив представник України в підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук, передає "Укрінформ".

"Перший вид - з підтримки миру. Другий - з примусу до миру, і останній передбачає застосування зброї самими миротворчими контингентами щодо порушників миру або тих, хто нападає на миротворців", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Марчук наголосив, що оскільки вже прозвучало багато заяв на різних рівнях, зокрема, від ватажків ЛДНР про те, що вони проти запропонованої Україною ініціативи введення миротворців, то він не бачить найближчим часом перспективи введення миротворців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог накрив вогнем підступи до Авдіївки - штаб АТО

"Хоча це не означає, що це питання не потрібно просувати, і президент Петро Порошенко правильно зробив, що порушив це питання на Генасамблеї ООН", - сказав він.

Росія ніколи не передасть миротворцям ООН контроль над кордоном з окупованим Донбасом. Про це заявив заступник голови Міністерства закордонних справ Російської Федерації Григорій Карасін.

Зараз ви читаєте новину «Підтримка або примус: озвучили два варіанти проведення миротворчої операції на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути