четвер, 07 грудня 2017 09:27

Майже 80% переселенців не повернуться на Донбас

Майже 80% переселенців не повернуться на Донбас
Не хочуть повертатися до місць постійного проживання. Фото: 24 Канал

Близько 60-80% внутрішньо переміщених осіб в Україні не хочуть повертатися до місць постійного проживання, які вони залишили через конфлікт на Донбасі.

Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак, повідомив "Укрінформ".

"За нашими даними (ми не проводимо соціологію, але час від часу просимо провести), від 60 до 80% внутрішньо переміщених осіб не збираються повертатися до місць постійного проживання. Тобто, люди вже самі для себе вирішили, що вони залишаються на території регіону, де вони облаштувалися, діти пішли в школу, знайшли роботу, і ще раз кудись переїхати не всі горять бажанням", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доба в АТО: бойовики вдарили з танка

За словами посадовця, необхідно вирішити питання участі переселенців у виборах.

"Право вибору, право бути виборцем. І це навіть більше - це право бути повноправним членом громади. Але цього права не лише ВПО позбавлені. У Києві, наприклад, є величезна кількість людей, так званих трудових мігрантів, які живуть роками і не можуть зареєструватися за місцем проживання. Тут живуть, сплачують податки, дітей в школи відправляють, але вони не беруть участь у голосуванні, тому що в нас є норма, згідно з якою право голосувати громадяни мають лише за місцем реєстрації", - сказав урядовець, додавши, що наразі є кілька варіантів вирішення цієї проблеми.

На Донеччині вирізали цілу родину. Убили 56-річного чоловіка, його 46-річну дружину та 23-річного сина. У відомстві кажуть, що тіла людей були знайдені зв'язаними.

Зараз ви читаєте новину «Майже 80% переселенців не повернуться на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути