понеділок, 14 січня 2019 18:30

Опублікували новий фільм про бої за Донецький аеропорт

Опублікували новий фільм про бої за Донецький аеропорт
Олексій Болдирєв з позивним "Малиш" загинув 9 грудня 2015 року в районі селища Опитне під Донецьком / скрін

У мережі з'явився перший епізод з циклу відеохроніки, присвячених обороні Донецького аеропорту під час активної фази війни Росії проти України в 2014-2015 роках.

Сюжет зняв на мобільний телефон командира взводу 93-й бригади ЗСУ "Холодний яр" херсонець Олексій Болдирєв з позивним "Малюк". Оформила і опублікувала його студія Babylon'13.

Раніше цей боєць АТО неодноразово викладав окремі записи власної хроніки, в тому числі і відео, на якому група "кіборгів" разом з ним піднімає український прапор над новим терміналом аеропорту.

В останні дні оборони ДАП проросійські терористи під час "перемир'я" для евакуації своїх поранених і убитих таємно замінували несучі конструкції нового терміналу і підірвали їх. Після разових великих втрат в цьому епізоді залишатися в повністю зруйнованому аеропорту не було сенсу: військові пішли з руїн і закріпилися в Пісках і біля цього фронтового селища, взявши територію під вогневої контроль артилерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хроніки кіборга - опублікували раніше невідоме відео боїв за ДАП

Через рік після фінальних кадрів в цьому сюжеті Болдирєв разом з другом Іраклієм "Іка" Кутелія загинули під час "перемир'я" в селищі Дослідне неподалік від ДАП. БМП-2 9 грудня 2015 року підірвалася на фугасі.

28-річний Назар Сарабун на псевдо "Вій" за останні чотири роки встиг пройти через революцію Гідності, взяти участь у створенні "Правого сектора" та повоювати на Донбасі медиком. Про Майдан та перші бої під Донецьком він розповів Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Опублікували новий фільм про бої за Донецький аеропорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути