Ексклюзиви
вівторок, 14 червня 2022 07:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти закріплюються в центрі Сіверськодонецька

Окупанти закріплюються в центрі Сіверськодонецька
Противник посилив угруповання. Перемістив у район населених пунктів Кремінна - Рубіжне до двох батальйонних тактичних груп. Фото: Генштаб

Російські окупанти штурмують Сіверськодонецьк Луганської області.

Намагаються закріпитися в центрі міста. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

Противник посилив угруповання. Перемістив у район населених пунктів Кремінна - Рубіжне до двох батальйонних тактичних груп.

На Бахмутському напрямку агресор обстрілює з артилерії позиції наших військ у районах населених пунктів Відродження, Новолуганське і Бахмут. Має частковий успіх. Закріплюється в населеному пункті Відродження. Продовжує вести штурмові дії у напрямку Відродження - Вершина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі ЗСУ звільнили три села й посунули ділянку фронту на 15 км

На Слов'янському напрямку окупанти хочуть встановити повний контроль над населеним пунктом Богородичне. Створюють умови для розвитку наступу на Слов'янськ. Ворог застосовує артилерію поблизу Дібрівного, Карнаухівки, Нової Дмитрівки та Вірнопілля.

На Лиманському напрямку окупанти здійснюють перегрупування військ з метою розвитку наступу в напрямках Лиман - Райгородок та Ямпіль - Сіверськ.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів. Посилив застосування авіації та артилерії для сковування наших військ.

Масова евакуація та підвезення гумвантажів через обстріли неможливі на Луганщині. Окупанти контролюють 70% Сіверськодонецька. Військовим вдається вивозити лише декілька людей на день. Відбувається "тиха" евакуація.

Зараз переговори між Україною та Росією тривають лише в гуманітарній частині. Переговорний процес сьогодні працює, тому що відбувається обмін полоненими, є гуманітарні коридори, спроби евакуювати наших людей. Про це заявив радник Офіса президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти закріплюються в центрі Сіверськодонецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути