четвер, 27 лютого 2020 09:40

Окупанти втілюють на Донбасі чеченську схему

Місцеві бойовики ЛНР і ДНР, найманці з РФ і кадрові російські військові намагаються виставити в поганому світлі українських військових.

На непідконтрольній Києву частині Донецької та Луганської областей окупанти збирають фото і відео будівель, зруйнованих під час активних бойових дій в 2014-2016-х, щоб видати за свіжі руйнування. Російська пропаганда представить знімки як свідчення ударів сил ООС по населених пунктах з мирними громадянами вже зараз, пише волонтер Роман Донік у Facebook..

Окупанти намагаються приховати масові розкрадання командуванням і місцевою "владою" коштів, які виділяють міжнародні організації на відновлення Донбасу.

"Є велика ймовірність, що бойовики, найближчим часом обстрілюватимуть населені пункти на окупованій території, щоб списати все на сили ООС і показати "повторні" руйнування", – припустив Донік.

Діють за обкатаною схемою, успішно реалізованою в Чечні, коли деякі населені пункти, школи, лікарні по три-чотири рази "відновлювалися" на папері, а потім нібито руйнувалися бойовиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий експерт розповів про те, як діятимуть російські найманці в майбутньому

"Так свого часу було вкрадено з російського бюджету мільярди доларів. Зараз цю схему хочуть запустити на окупованому Донбасі", - написав волонтер.

Бойовики обстріляли село Орлівка Ясинуватського району Донецької області. Терористи обстріляли населений пункт ввечері 11 квітня. Фото опубліковані на сторінці Операції об'єднаних сил в Facebook. "11 квітня 2019-го з 17:45 - 18:00 найманці збройних формувань Російської Федерації у напрямку Червоний Партизан здійснили артилерійський обстріл населеного пункту Орлівка Ясинуватського району", - сказано в повідомленні. За попередніми даними, обстріл вели з "Градів". "За словами місцевих жителів, було щонайменше 5 попадань, від яких утворилися величезні воронки. Крім того, на місці розривів реактивних боєприпасів знайдені фрагменти й осколки забороненого озброєння", - повідомляють в штабі ООС.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти втілюють на Донбасі чеченську схему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути