Ексклюзиви
пʼятниця, 07 жовтня 2022 08:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти нищать на Луганщині надважливі документи – Гайдай

Окупанти нищать на Луганщині надважливі документи – Гайдай
У Кадіївці окупанти знищують документи особливої важливості. Фото: t.me/luhanskaVTSA

У Сватовому на Луганщині росіяни замінували об'єкти інфраструктури, людей закликають самостійно виїжджати.

У Кадіївці окупанти знищують документи особливої важливості, заявив у п'ятницю вранці голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Напевно, розуміючи про незручний для тривалої оборони ландшафт місцевості, росіяни вирішили вивезти зі Сватового основні медичні та соціальні заклади – перш за все, обладнання. Так звані окупаційні органи влади в місті працюють в "урізаному" форматі. Пропонують самостійно евакуюватися. Вже заміновані основні інфраструктурні об'єкти, будівлі та території. Цікавий наказ отримала"влада" у Кадіївці. Там зараз відбувається масове знищення архівів та копій документів, особливо тих, що містять історію окупації", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай розповів про успіхи ЗСУ на Луганщині

Не захопивши Київ за три дні, Кремль вирішив поступово знищувати села та містечка РФ, зазначає Гайдай.

"Адже нещодавно оголошена часткова мобілізація швидко поглинає невеличкі населені пункти віддалених регіонів Росії, які залишаються без чоловіків. Призов відбувається методом облав, практично все населення призовного віку силоміць доставляють у військкомати. Та вже скоро їх повернуть на місце. Скоріше за все, у горизонтальному положенні", – додав він.

Авіація ЗСУ протягом минулої доби завдала 23 удари. Підтвердили ураження опорного пункту, 15 районів зосередження озброєння та військової техніки росіян, а також семи зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках збили понад 20 безпілотників ворога. Зокрема: п'ять "Орланів-10", 15 Shahed-136 та один Mohajer-6.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти нищать на Луганщині надважливі документи – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути