Ексклюзиви
середа, 15 березня 2023 04:39

Окупанти укріплюють оборону і продовжують наступ - ISW

Російські війська продовжують будувати оборонні споруди уздовж кордону Росії з Україною в Курській та Брянській областях РФ.

Також окупанти тримають війська у Білгородській області для проведення показових акцій, щоб не допустити відходу українських сил на інші напрямки, йдеться у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони повідомили про успіхи ЗСУ в Бахмуті

14 березня окупанти завдали ударів на північний схід від Куп'янська і вздовж лінії Сватове – Кремінна. Кадри з геолокацією, опубліковані 14 березня, вказують на незначне просування військ РФ у напрямку Новоселовського (14 км на північний захід від Сватового).

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що російські сили на цьому напрямі втрачають до роти (від 30 до 100 осіб особового складу) на добу, але не знижують кількість атак.

Автор: understandingwar
  Росіяни зводять нові укріплення на кордоні з Україною у Курській та Брянській областях РФ
Росіяни зводять нові укріплення на кордоні з Україною у Курській та Брянській областях РФ

Російські війська продовжують наступати у районі Бахмута Донецької області. Кадри з геолокацією, опубліковані 13 березня, показують, що ворог просувався вулицею Садовою у південній частині Бахмута.

Автор: understandingwar
  Війська РФ наступають у Бахмуті
Війська РФ наступають у Бахмуті

За даними російських джерел, бойові дії все більше переміщуються у бік західного Бахмута, також бойовики ПВК "Вагнера" намагаються вийти на лінію Хромово – Богданівка за 5 км на захід від Бахмута.

14 березня війська РФ продовжували наземні атаки у районі Авдіївки. Кадри з прив'язкою, опубліковані 13 березня, показують, що російські війська просунулися на схід від Красногорівки (приблизно за 9 км на північ від Авдіївки). Російський блогер також стверджував, що окупанти продовжують наступ у Красногорівці та намагаються обійти Авдіївку.

Також окупанти продовжили будівництво укріплень в окупованих районах Запорізької та Херсонської області. На знімках із прив'язкою, опублікованих 13 березня, видно російські блокпости та оборонні споруди на південь від Токмака Запорізької області.

Раніше експерти ISW зазначали, що в РФ наростає занепокоєння стосовно можливого українського контрнаступу на півдні України, з чим пов'язана стурбованість російського інформаційного простору бойовою могутністю України.

Автор: understandingwar
  В окупованих районах Запорізької та Херсонської області загарбники будують нові блокпости
В окупованих районах Запорізької та Херсонської області загарбники будують нові блокпости
Позиція Ставки Головнокомандувача щодо Бахмута не змінилася. Цей напрямок й надалі посилюватимуть.
На Бахмутському напрямку менш ніж за тиждень знищили понад 1100 солдатів ворога. І ще як мінімум півтори тисячі санітарних ворожих втрат, повідомляв президент.
За минулу добу Сили оборони України відбили понад 100 атак російських окупантів на п'яти напрямках.
Зараз ви читаєте новину «Окупанти укріплюють оборону і продовжують наступ - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути