четвер, 29 квітня 2021 08:26

Окупанти вдарили з важкого озброєння на всіх напрямках фронту. Маємо пораненого

Окупанти вдарили з важкого озброєння на всіх напрямках фронту. Маємо пораненого
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 28 квітня, було зафіксовано п'ятнадцять порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Маємо пораненого, повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

У передмісті Красногорівки противник вів вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів. Поблизу Катеринівки двічі обстріляв із мінометів калібру 120 мм, стрілецької зброї, ручних станкових та станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік Водяного російсько-окупаційні війська шість разів відкривали вогонь у бік позицій українських захисників із мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. В районі Гнутового ворог обстріляв із станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів. Біля Світлодарська окупанти застосували великокаліберні кулемети та станкові протитанкові гранатомети. Неподалік Авдіївки - станкові протитанкові гранатомети, а біля Золотого-4 – ручні протитанкові гранатомети. Зі стрілецької зброї обстрілювали Зайцеве.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські маріонетки завадили домовитися про перемир'я на Донбасі

"Унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. Стан здоров'я пораненого - задовільний. На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь", - розповіли в штабі.

Також зазначили, що поблизу Водяного ворог дистанційно мінував позиції ЗСУ з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Станом на ранок 29 квітня з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню. Неподалік Опитного окупанти відкривали вогонь із мінометів 120-го калібру, а біля Павлополя – ще й з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Поблизу Світлодарська застосували станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети. Бойових втрат серед українських захисників немає.

Російська Федерація знову почне зосереджувати свої війська біля кордонів України наприкінці липня в межах підготовки до навчань "Захід-2021". Росіяни вивели від 30% до 50% особового складу, однак військова техніка залишається "в багатьох місцях".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вдарили з важкого озброєння на всіх напрямках фронту. Маємо пораненого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути