Ексклюзиви
неділя, 20 вересня 2020 09:15

Окупанти поранили воїна ЗСУ. Наші вогонь у відповідь не відкривали

Окупанти поранили воїна ЗСУ. Наші вогонь у відповідь не відкривали
Підрозділи Збройних Сил України перебувають у готовності адекватно реагувати на будь-які провокації противника. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

На Донбасі минулої доби, 19 вересня, збройні підрозділи Російської Федерації тричі порушили домовленості про припинення вогню – біля Пісків, Павлополя та Водяного.

Один наш військовий отримав поранення, повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

"Неподалік Пісків ворог відкрив вогонь зі стрілецької зброї у бік наших позицій. Внаслідок ворожого пострілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав кульове наскрізне поранення в ногу. Воїну надали домедичну допомогу та доправили до лікувального закладу. Стан здоров'я військовослужбовця задовільний. Ще одне застосування противником стрілецької зброї відмічено поблизу Павлополя. Окрім того, порушення досягнутих домовленостей зафіксоване в районі населеного пункту Водяне. На цій ділянці помічено проліт ворожого БПЛА типу "МЕВІК-2" із перетином лінії розмежування. Засобами радіоелектронної боротьби безпілотник противника було подавлено, що унеможливило його подальше застосування", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських військових обстріляли з гранатомета та кулемета

Українські захисники на провокації не піддалися, вогонь у відповідь не відкривали.

Від початку поточної доби, 20 вересня, по всій лінії розмежування спостерігається тиша.

Віцепрем'єр-міністр України, заступник голови тристоронньої контактної групи з питань врегулювання російсько-українського конфлікту Олексій Резніков під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив, що питання планомірного повернення окремих районів Донбасу до складу України і виведення звідти російських незаконних збройних формувань - це два різних процеси. В цілому, реінтеграція може тривати близько 25 років. Закінчення війни на Донбасі і питання звільнення української території від російських військ не збігатимуться за часом.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти поранили воїна ЗСУ. Наші вогонь у відповідь не відкривали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути