четвер, 09 лютого 2023 13:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти через великі втрати вживають екстрених заходів – Маляр

Окупанти через великі втрати вживають екстрених заходів – Маляр
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла про мобілізаційні заходи РФ на окупованих територіях. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія через "великі" втрати в живій силі змушена продовжувати "тотальну" мобілізацію на тимчасово окупованих територіях України (ТОТ).

Для цього противник вживає як довготривалих ідеологічних, так й екстрених заходів. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram 9 лютого.

Одним з таких заходів, каже Маляр, є примушення батьків віддавати дітей на навчання до так званих кадетських корпусів. Для цього окупаційні "адміністрації" розгорнули цілу ідеологічну кампанію.

За словами посадовиці, один з "кадетських корпусів" цього року відкрився в місті Старобільськ Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи справді Росія починає новий наступ на сході ‒ у ГУР розповіли

"Подібні планують відкрити у Скадовському, Каланчакському, Новотроїцькому та Генічеському районах Херсонської області", – додала Маляр.

Також на ТОТ продовжується активна агітація у місцях позбавлення волі – в'язнів закликають вступати до приватних військових компаній ворога.

"Приймаються злочинці незалежно від їх кримінальних статей, віку, стану здоров'я і статі", – додала Маляр.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 9 лютого становлять понад 135 010 осіб. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 910 окупантів, за даними українського Генштабу.

Від початку повномасштабної війни Росія втратила в Україні вбитими та пораненими близько 200 тис. своїх військовослужбовців. Такі дані наводять американські та інші західні офіційні особи, пишеThe New York Times.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти через великі втрати вживають екстрених заходів – Маляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути