пʼятниця, 22 грудня 2017 09:24

"Один постріл – 250 гривень" - снайпер розповів, чому американська зброя дорога

"Один постріл – 250 гривень" - снайпер розповів, чому американська зброя дорога
Снайпер розповів, чому для України американська зброя дорога. Фото: The Firearm Blog

Нещодавно в США заявили про рішення, яке дозволить продавати Україні озброєння.

Виявилось, що зброя і комплектуючі до неї мають дуже високу ціну. Про це розповів інструктор з снайперської стрільби, екс-співробітник "Альфи" в інтерв'ю "КП в Україні".

Йдеться про гвинтівку Barrett M107A1.

"Ці гвинтівки, які по різних каналах потрапляли в Україну, вже близько року "на ура" воюють, використовуються нашими снайперами в АТО. Крім самої гвинтівки, в снайперську систему входить прицільний комплекс, метеостанція - прилад, який вимірює швидкість вітру і метеоумови, балістичний калькулятор, потужний бінокль корректировщика стрільби, який, як правило, працює в парі зі снайпером", - розповів інструктор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи ловили в Донецьку "українську ДРГ з вогнеметами"

Снайпер зауважив, що така зброя потрібна українським солдатам, але вона занадто дорога через комплектуючі.

"Якщо ми будемо купувати такі гвинтівки і не налагодимо під них випуск боєприпасів в Україні, то сенсу в цій зброї немає. Вони в сумі коштують більше, ніж сама гвинтівка. Один постріл 50 калібру - близько 250 гривень. А якщо гвинтівка потрапить в руки непрофесіонала, а рядового бійця, то він спалить цих патронів безліч", - пояснив він.

Прес-серкетар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що рішення США про постачання Україні летального зброї може призвести до кровопролиття. Пєсков заявив, що повідомлення про постачання Україні летальної зброї американської преси не відповідають дійсності, оскільки "офіційних рішень щодо цього не приймали".

Зараз ви читаєте новину «"Один постріл – 250 гривень" - снайпер розповів, чому американська зброя дорога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути