Ексклюзиви
понеділок, 13 липня 2020 07:47

Обстріляні житлові квартали, поранені воїни ЗСУ та "200-ті" у бойовиків: як минула доба на Донбасі

Обстріляні житлові квартали, поранені воїни ЗСУ та "200-ті" у бойовиків: як минула доба на Донбасі
Найманці РФ обстрілювали воїнів ЗСУ та житлові квартали із забороненого озброєння. Наші військові змогли дати гідну відповідь і знищили 3-х окупантів. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

12 липня незаконні збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи 152-го та 122-го калібру, 120-ти та 82-х мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Унаслідок ворожих обстрілів 5 військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення, ще один воїн – бойове травмування. Наші оборонці оперативно застосували штатне озброєння і за даними розвідки знищили 3 окупантів та щонайменше 8 поранили. Про це повідомили в штабі ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики підвели до ділянки розведення важке озброєння

"Противник обстрілював наші позиції поблизу 11 населених пунктів. Також, минулої доби збройні формування РФ зі сторони Спартака цинічно обстріляли житлові будинки в Авдіївці. Противник використав артилерійські системи калібру 122 мм та 120-ти мм міномети. Внаслідок обстрілу один боєприпас розірвався на городі домогосподарства та ударною хвилею пошкодив вікна приватного помешкання. Ще один боєприпас влучив в дах будинку та, на щастя, не розірвався, але це призвело до часткового пошкодження покрівлі будівлі. Жертв та поранених серед цивільного населення немає", - сказано в повідомленні.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню. Із автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї стріляли неподалік Кам'янки. Наші воїни припинили ворожі обстріли. Втрат за поточну добу немає.

Безпечна реінтеграція Донбасу займе мінімум 25 років. Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков розповів, що на окупованих територіях Донбасу живуть "цілком свідомі хлопці, які в 20 років ненавидять Україну, а хочуть жити в Радянському Союзі".

Зараз ви читаєте новину «Обстріляні житлові квартали, поранені воїни ЗСУ та "200-ті" у бойовиків: як минула доба на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути