Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2018 23:54

ОБСЄ повідомило про перемир'я на Донбасі з 5 березня

ОБСЄ повідомило про перемир'я на Донбасі з 5 березня
На Донбасі буде перемир'я. Фото: Подробиці

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан заявив, що вітає домовленість про відновлення режиму припинення вогню, досягнуту Тристоронньою контактною групою та іншими підписантами Мінських угод, що, як очікується, вступить в силу з 00:01 годин 5 березня.

"Весна – це час для оновлення, і з цією підтримкою можна відновити процес, окреслений в Мінських угодах, і дозволити цивільному населенню на сході України знову жити в мирі", – заявив Апакан, повідомляє Радіо Свобода.

Він також заявив, що припинення вогню має відбуватися "виразним і наполегливим" чином через відведення важкого озброєння, сил та розмінування.

"Люди на сході України хочуть повернутися до їхнього нормального життя. Це найкращий час, щоб дозволити їм це", – сказав Ертугрул Апакан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захворіли 30 "іхтамнєтов": адміністрація РФ приховує епідемію в ЛДНР – штаб АТО

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила черговий "режим тиші" з 23 грудня 2017 року. Але це перемир'я, як і попередні, порушується практично щодня. Сторони заперечують свою вину в цьому і звинувачують противників у провокаціях.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ повідомило про перемир'я на Донбасі з 5 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути