пʼятниця, 23 липня 2021 07:28

ОБСЄ нарахувала на Донбасі понад сотню порушень за день

ОБСЄ нарахувала на Донбасі понад сотню порушень за день
Найбільше порушень ОБСЄ зафіксувала на Донеччині. Фото: facebook.com/pressjfo.news

ОБСЄ 21 липня нарахувала 118 порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Серед них вибухи, обстріли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Найбільше порушень зафіксували в Донецькій області - 98. Також було сім вибухів невизначеного походження, звітують в організації.

При цьому, більшість обстрілів сталися в районі Майорська. Неподалік окупованого Спартака спостерігачі чули 40 черг з великокаліберних кулеметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Район поблизу Золотого перетворюється на гарячу точку - ОБСЄ

У Луганській області зафіксували 20 порушень режиму припинення вогню, в тому числі 19 вибухів. Велика частина порушень сталася в районі Попасної. Там чули 16 вибухів невизначеного походження. Також вибухи були чутні в Первомайську і Калиново-Борщуватому.

За весь час дії режиму припинення вогню на Донбасі від обстрілів з боку російських окупаційних військ загинули 45 українських військових. Ще 150 захисників постраждали. В цілому за час бойових дій на Донбасі загинули 2 705 українських військовослужбовців, ще 10 280 - отримали поранення.

Це дані станом на 18 липня 2021 року. У цю статистику не входять військовослужбовці, які загинули в результаті підриву на вибухових пристроях.

Режим припинення вогню на Донбасі запровадили 27 липня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ нарахувала на Донбасі понад сотню порушень за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути