Ексклюзиви
вівторок, 07 березня 2023 08:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Оборона Бахмута: у Зеленського пояснили пріоритетні завдання ЗСУ

Оборона Бахмута: у Зеленського пояснили пріоритетні завдання ЗСУ
Військові відомства, зі схвалення президента, розробили стратегію, згідно з якою оборона ключового району Бахмута була пріоритетним завданням. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Оборона Бахмута на Донбасі досягла поставлених цілей і стала великим стратегічним успіхом для Збройних сил України.

Необхідно було виграти час і завдати важких втрат армії Російської Федерації, заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, пише CNN. Військові відомства, зі схвалення президента, розробили стратегію, згідно з якою оборона ключового району була пріоритетним завданням.

"Що стосується оборони Бахмута, то вона виконала поставлені завдання на тисячу відсотків. Військові реалізували план зі знищенню основного боєздатного угруповання противника з одного боку і забезпечили навчання і підготовку десятків тисяч українських військовослужбовців для підготовки до контрнаступу з іншого", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У боях за Бахмут Росія втратила елітні підрозділи ‒ ISW

Навіть якщо військовим керівництвом буде прийнято рішення відступити на вигідніші позиції, оборона Бахмута залишиться великим стратегічним успіхом і фундаментом майбутньої перемоги, додав Подоляк. Рішення про відступ наразі не прийняли, серед воєначальників існує консенсус у питанні продовження оборони.

"Це перевага демократичної моделі, яка дозволяє нам вибирати і приймати кращі рішення. Багато критичних питань задає сам президент. Оскільки остаточне рішення як головнокомандувача приймає глава держави, президент відчуває велику особисту відповідальність", – пояснив радник глави ОП.

Оборона Бахмута триватиме. Українські війська не відходитимуть з міста. Ситуацію на Бахмутському напрямку детально розглядали на засіданні Ставки. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні.

На кожного загиблого під час оборони Бахмута українського військового російські загарбники втратили щонайменше п'ятьох осіб. Ця інформація заснована на даних розвідки НАТО, повідомили західні ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Оборона Бахмута: у Зеленського пояснили пріоритетні завдання ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути