понеділок, 10 жовтня 2022 07:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Новини з фронту: Генштаб попередив українців про загрозу

Новини з фронту: Генштаб попередив українців про загрозу
Загроза нових авіаційних та ракетних ударів на всій території України залишається. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 9 жовтня, російські окупанти продовжили гатити по мирних містах і селах України.

Загроза нових авіаційних та ракетних ударів на всій території залишається, попередив Генштаб Збройних сил України вранці 10 жовтня.

За даними командування, протягом доби окупанти завдали 10 ракетних та 19 авіаційних ударів, здійснили понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Внаслідок цього постраждала інфраструктура та мирні громадяни більш як 30 населених пунктів. Серед них – Запоріжжя, Слов'янськ, Новобахмутівка, Сіверськ, Білогорівка, Нікополь та Благодатівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на удари по Україні і пояснив, чому РФ відмовляється від переговорів

"Для ударів по Запоріжжю противник використав сім зенітних керованих ракет. Вкотре постраждала критична інфраструктура міста і помешкання мирних цивільних громадян", – йдеться у зведенні.

Ворог також обстрілює позиції наших захисників вздовж лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборонних позицій та рубежів на окремих напрямках, веде повітряну розвідку.

"Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах зриву контрнаступальних дій Сил оборони на окремих напрямках, продовжує ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках (Донеччина. – Gazeta.ua)", – додали в Генштабі.

8 жовтня в Україні задокументовано вбивство російськими військами 21 мирного жителя. Поранення отримала 31 людина. Найбільше вбитих окупантами на Донеччині та Запоріжжі.

Зараз ви читаєте новину «Новини з фронту: Генштаб попередив українців про загрозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути