субота, 12 вересня 2020 11:50

"Нормандська зустріч": висновки України та РФ принципово різняться

"Нормандська зустріч": висновки України та РФ принципово різняться
Керівник офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що нормандська зустріч на рівні лідерів може відбутися до кінця року. Фото: Офіс президента

Представники України та Росії розійшлися у своїх висновках щодо результатів переговорів радників у "нормандському форматі", що відбулися 10 вересня в Берліні.

Відмінні заяви пролунали про можливості проведення "нормандського саміту" за участі лідерів країн та перегляду постанови ВР про призначення місцевих виборів, повідомляє Європейська правда.

Керівник офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що "нормандська зустріч "на рівні лідерів може відбутися до кінця року.

"Не було досягнуто конкретних домовленостей про строки, але все свідчить, що процес рухається вперед. Я впевнений, що цей саміт відбудеться. Хоч не можу назвати конкретну дату. Сподіваюсяце станеться до кінця цього року", - сказав він.

Представник РФ Дмитро Козак оприлюднив протилежну заяву. Він сказав, що умов для проведення саміту немає.

"Не дивлячись на те, що один з учасників переговорів заявляє, що саміт є мало не самоціллю, ми розуміємо, що підстав для саміту немає", - заявив Козак.

Також різні заяви пролунали щодо питання перегляду постанови ВР про проведення місцевих виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський планує завершити війну на Донбасі цього року

За словами Козака, сторони домовилися, що український парламент розгляне зміни до постанови ВР про оголошення виборів, у якій прописані умови, за яких можуть відбутися місцеві вибори на окупованих територіях. Єрмак таких домовленостей не підтвердив.

Ексглава Офісу президента Андрій Богдан вважає, що Київ не виконав обіцянок, даних президенту РФ Володимирові Путіну під час зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі в 2019 році. Думку про те, що українська влада "жорстко кинула" Путіна він висловив в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

Зараз ви читаєте новину «"Нормандська зустріч": висновки України та РФ принципово різняться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути