Ексклюзиви
середа, 17 січня 2018 23:42

Неможливо фейками забрати Донбас і повернути Крим - Балога

Неможливо фейками забрати Донбас і повернути Крим - Балога
Нардеп Віктор Балога: "Деокупаційний" закон посилює владу президента, а не вирішує питання повернення Донбасу". Фото: 112

Президент Петро Порошенко не вирішує питання, щоб зупинити конфлікт на Донбасі.

Про це заявив народний депутат України (позафракційний) Віктор Балога, повідомляє ZIK.

Політик нагадав, що президент України сказав про те, що вимагає від РФ дотримання Мінських угод. Таку заяву Балога вважає фейком, "адже Путіну виконати Мінські угоди легко, а Україна цього не може зробити".

Балога вважає, якщо після того, як буде сформовано коаліцію та уряд у Німеччині і вони візьмуться за питання Мінських домовленостей, Україну змусять дійсно виконувати Мінські угоди, "нам легко не буде, і в першу чергу – президенту, бо він поставив там свої відбитки пальців".

"Неможливо фейками забрати Донбас. Неможливо фейковими рішеннями говорити про те, що буде перспектива повернення Криму", – заявив Балога.

"Президенту ніяк не хочеться вирішувати питання виходу із клінчу і зупинення війни, бо на вибори іти завжди краще, коли йде війна, аніж тоді, коли її не буде. Бо тоді вже всі проблеми, які є в країни, повернуться у сторону президента", – додав нардеп.

Коментуючи особливості законопроекту щодо деокупації Донбасу, Балога зазначив, що Порошенко зробив те, чого хотів Янукович: не змінюючи Конституції, підім'яв під себе усю вертикаль влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби був нормальний президент, Крим був би у порядку денному" - Порошенкові дорікнули

"Він у будь-які закони щось вписує, де розширює свої повноваження, де б себе посилити", – пояснив нардеп.

На його думку, "деокупаційний" закон також посилює вертикаль влади президента, але не вирішує питання повернення Донбасу.

Президент Петро Порошенко 4 жовтня зареєстрував проект закону "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". Через два дні нардепи затвердили його в першому читанні.

Зараз ви читаєте новину «Неможливо фейками забрати Донбас і повернути Крим - Балога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути