Ексклюзиви
середа, 31 січня 2018 08:16

Назвали втрати Росії у війні на Донбасі

Назвали втрати Росії у війні на Донбасі
На Донбасі, починаючи з 2014 року, загинули кілька сотень кадрових російських військових. Фото: Inshe.tv

На Донбасі, починаючи з 2014 року, загинули кілька сотень кадрових російських військових.

"Точних цифр ні у кого немає. Є приблизні - кілька сотень загиблих за весь час. Але в 2014 і в 2015 відбувалися практично щотижня в різних регіонах Росії похорони військових, які загинули "на навчаннях в Ростовській області" або ж просто "на навчаннях" . Це коли ще не була задіяна "гібридна армія", яка "у відпустках", наполовину з місцевих жителів, наполовину ще з якихось", - сказав російський журналіст Павло Канигін в ефірі "Радіо "Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін везе нового главу ОБСЄ на Донбас

Він упевнений, що участь російської армії в подіях на Донбасі є визначальною. При цьому він ставить під сумнів заяви російської влади про те, що військовослужбовці Збройних сил РФ поїхали на Донбас за власним бажанням, взявши відпустку.

"Зараз наша команда представила 330 нових гарантованих доказів присутності російських військ і кадрових військових саме на Донбасі. Було виявлено додатково 11 із вже виявлених 44 новітніх типів озброєння, які виробляються лише в Росії і використовується лише російською армією, нікуди більше не постачаються", - каже Михайло Макарук, речник міжнародної спільноти розслідувачів InformNapalm.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петренко про катастрофу МН-17: доказів причетності РФ більш ніж достатньо

Керівник Союзу комітетів солдатських матерів Росії Валентина Мельникова майже рік тому стверджувала, що в російсько-українському конфлікті на Донбасі загинули близько 1500 російських військових.

Зараз ви читаєте новину «Назвали втрати Росії у війні на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути