середа, 27 грудня 2017 16:25

Почався другий етап обміну полоненими: ДНР повертає Україні 58 заручників

Почався другий етап обміну полоненими: ДНР повертає Україні 58 заручників
Із 207 бойовиків лише 165 повертаються в ДНР. Reuters

На другому етапі обміну заручниками, між Україною та терористичною організацією ДНР, 58 українців повертаються з полону бойовиків.

У свою чергу, українська сторона замість анонсованих 207-ми осіб віддає 165 утримуваних, передає "Громадське".

За словами представників української сторони, інші полонені не захотіли повертатися на окуповані території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише двоє із 43 тих, хто відбув покарання, погодились повернутись у ЛНР - фото

"Серед звільнених українців: Ігор Козловський, Володимир Фомічов та Олексій Кириченко. Олександра Корінькова, Сергія Глондаря серед звільнених немає. Боєць із Савур-Могили Олексій Кириченко потрапив у полон бойовиків ДНР ще в серпні 2014-го. 63-річний український релігієзнавець Ігор Козловський перебував у полоні бойовиків з січня 2016-го. Його звинуватили у шпигунстві та засудили до майже 3 років ув'язнення. 23-річний Володимир Фомічов, співробітник київської організації Центр UA був узятий в полон бойовиками так званої ДНР в Макіївці 4 січня цього року. Він просидів у підвалах і тюрмах так званого МДБ понад 7 місяців. Його звинуватили у тому, що він нібито провіз з Києва у Макіївку дві гранати і засудили до 2 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Українська сторона передала незаконному збройному формуванню ЛНР 75 осіб з 99, які були у списку. Про це розповіла учасниця групи щодо обміну з боку самопроголошеної ЛНР Ольга Кобцева. За її словами, це пояснюється тим, що частина людей відбули покарання та звільнилися, а дехто просто відмовився повертатися.

Зараз ви читаєте новину «Почався другий етап обміну полоненими: ДНР повертає Україні 58 заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути