понеділок, 05 березня 2018 11:27

На Донбасі зафіксували розвідника США

На Донбасі зафіксували розвідника США
Безпілотник США спостерігав за ЛДНР та Росією - ЗМІ. Фото: pogliad.ua

У неділю майже 10-годинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі здійснив безпілотний літальний апарат США.

Про це повідомив "Інтерфакс" з посиланням на дані західних авіаційних ресурсів.

"Американський розвідник з бортовим номером 10-2043, що вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, годинами курсував уздовж лінії розмежування України з самопроголошеними ДНР та ЛНР на висоті 16 тис. м", - йдеться у повідомленні.

Безпілотник мав повернутися на базу в Італії, здійснюючи політ в небі над Румунією.

"У ході розвідувального польоту він кілька разів підлітав на відстань приблизно від 40 до 60 км до районів Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей Росії, що межують з Україною. У той момент він перебував над Новопсковським районом Луганської області", - зазначають у повідомленні.

Зазначається, що безпілотник RQ-4А Global Hawk міг спостерігати за всією територією так званої ЛДНР, а також великою частиною території прикордонних областей Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали обстріляні бойовиками будинки на Донбасі

"Важкий американський безпілотник в неділю увійшов у повітряний простір України з боку Румунії на північ від Молдови і продовжив політ на схід над Кіровоградської та Дніпропетровської областями в бік російського кордону. З Луганської області він почав курсувати вздовж лінії розмежування, здійснюючи політ на північ від неї на відстані приблизно 70-80 км", - інформація авіаційних ресурсів.

Російські окупанти влаштували на Луганщині півторагодинний обстріл позицій сил АТО відразу після старту оголошеного режиму тиші.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі зафіксували розвідника США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути