Ексклюзиви
четвер, 14 квітня 2022 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донбасі українські захисники потрощили техніку окупантів

На Донбасі українські захисники потрощили техніку окупантів
Окупанти й надалі втрачають техніку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Упродовж 13 квітня на території Донецької та Луганської областей українські захисники відбили вісім атак ворога.

Знищили танк, чотири одиниці броньованої та шість - автомобільної техніки, одну артилерійську систему противника, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 14 квітня.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог вів бойові дії в районах Слов'янська, Попасної та Курахового та штурмові дії у місті Маріуполь. Успіху не мав. Тривають бої, додали в Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десантники "відправили в пекло" підрозділ проросійських терористів на Донеччині (18+)

"За рахунок окремих підрозділів другої загальновійськової армії Центрального військового округу здійснюється посилення угруповання ворога в районі Сіверськодонецька", - йдеться в повідомленні.

На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей триває примусова мобілізація.

"У місті Горлівка, проводяться щоденні обходи приватних та багатоквартирних кварталів. Російське командування поставило завдання мобілізувати 60-70 тис. осіб на території так званої ДНР. Однак вказані показники виконали лише на 20%", - зазначили у Генштабі.

Росія намагається зібрати на Донбасі угруповання, яке б перевищувало українське з розрахунку п'ять до одного. Москва нарощує війська та техніку в низці місць уздовж кордону. Намагаються зібрати їх навколо Ізюма, перш ніж просуватися далі на південь, пише Daily mail.

Військові джерела в Києві кажуть, що всіх російських сил буде недостатньо для успішного штурму. Росія починає наступ на Донбас у найгіршу для цього пору року. Танки та вантажівки ризикують застрягти в багнюці, якщо зійдуть з дороги. А на трасах техніку знищуватимуть українські безпілотники.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі українські захисники потрощили техніку окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути