субота, 01 квітня 2017 02:20

На Донбасі оголосили режим тиші

На Донбасі оголосили режим тиші
Фото: 112 Україна

На Донбасі оголошується режим тиші. Такими були домовленості Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на сході України.

Режим припинення вогню з 1 квітня запропонувала українська сторона, повідомляє Укрінформ.

"Це ще раз спростовує російські твердження про позицію української сторони як неготової до миру. Навпаки, послідовно, всі три роки ми не просто декларуємо, доводимо, що українська сторона за те, щоб забезпечити режим припинення вогню, виведення російських військ, отримання контролю над неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону і відновлення українського суверенітету над окупованим Донбасом і в Криму", – заявив президент Петро Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики на Донбасі змінили тактику

"На жаль, ми не маємо великого оптимізму, що та сторона буде дотримуватися досягнутих домовленостей, але життя і здоров'я кожного українського воїна є найвищою цінністю і ми маємо рішуче діяти, щоб забезпечити припинення вогню, відведення важкої техніки і артилерії – це є ключові пункти Мінських угод. І, до речі, рішення РНБО, яке вимагає цих процесів", – зазначив Порошенко.

29 березня Тристороння контактна група з врегулювання конфлікту на сході України погодила дотримання режиму тиші на Великодні свята, який має початися з 1 квітня.

У четвер, 30 березня, міністр оборони Степан Полторак заявив, що Збройні сили України готові виконувати Мінські домовленості та дотримуватися режиму припинення вогню, про що було домовлено вчора в Мінську. Водночас міністр підкреслив, що у випадку порушень з боку бойовиків українські військові готові дати відсіч.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі оголосили режим тиші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути