четвер, 01 березня 2018 18:27

На Донбасі не просто війна, а міжцивілізаційний конфлікт – Безсмертний

На Донбасі не просто війна, а міжцивілізаційний конфлікт – Безсмертний
"На Донбасі зарито нитку, за яку можна потягнути і стабілізувати ситуацію і між Україною та Росією, і у центрально-європейському регіоні, і у світі" - Роман Безсмертний. Фото: 24tv

Якщо зберегти діалог Сурков-Волкер, відновити Нормандський формат, перевести Мінськ у двосторонній діалог Україна-Росія, запустити схему центрально-європейського діалогу з питань безпеки, - не буде зависання ситуації на Донбасі.

Про це під час виступу на 14-й щорічній українській інвестиційній конференції сказав політик і дипломат Роман Безсмертний.

"Ці механізми мають працювати в чотирьох площинах одночасно. Все одно діалог Мінськ-Київ перейде в діалог стосунків Росія-Україна в перспективі. Нормандський формат перетвориться в діалог про європейську чи пан'європейську безпеку. Діалог Сурков-Волкер трансформується в глобальну безпеку. Сьогодні це лише технічні проби, які говорять про те, що в Донбасі зарито нитку, за яку можна потягнути і стабілізувати ситуацію. І в двосторонніх стосунках, і в центрально-європейському регіоні, і в Європі, і в світі", - пояснив дипломат.

За словами Безсмертного, таку роль не може відіграти Сирія, тому що на Донбасі іде не просто війна між двома країнами.

"Це міжцивілізаційний конфлікт. І він відбувається в усіх складових", - додав політик.

"В українському Генштабі на сьогодні розглядають кілька сценаріїв звільнення окупованої території Донбасу. Один з них – силовий, але він не є пріоритетним. Інший сценарій - миротворча операція. Вона може мати успіх за умови перекриття і взяття під контроль українсько-російського кордону", - нардеп, координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі не просто війна, а міжцивілізаційний конфлікт – Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути