Ексклюзиви
середа, 07 березня 2018 12:46

"М'ясорубка для ідейних" - розповіли, як у Сирії знищували терористів ЛДНР

"М'ясорубка для ідейних" - розповіли, як у Сирії знищували терористів ЛДНР
Російські найманці в Сирії. Більшість із них у 2014 році воювали на Донбасі з українськими військовими. Фото: Новая газета

У Сирії під час боїв знищили багатьох російських найманців і бойовиків, які 2015 року воювали на Донбасі. У Сирії опинилися, уклавши договір із ПВК "Вагнер".

Про це "Радіо Свобода" розповів один із командирів найманців. Ім'я просив не називати.

"Ходить чутка, що "Вагнер" – проект "М'ясорубка". Куди подіти ополчення з Донбасу? Ідіотів першої хвилі, ідейних? Це страшні люди, це каталізатор суспільства, вони можуть розбурхувати, як дріжджі. А тут і інтереси країни підтримують, і дріжджів менше залишається. Ось такий варіант. Має право на життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Приїхали воювати, а потрапили у в'язницю" - розповіли про полонених бойовиками росіян

У Сирії загинули до 400 громадян РФ. Загиблих іноді і не доставляють назад в Росію: в договорі є пункт, за яким солдат можуть ховати на місці загибелі", - розповів командир.

У Росії поскаржилися на величезні втрати серед найманців, яких ліквідували українські війська на окупованому Донбасі. Про це у російській соцмережі написав Олександр Баркашов, лідер організації "Російська національна єдність".

Зараз ви читаєте новину «"М'ясорубка для ідейних" - розповіли, як у Сирії знищували терористів ЛДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути