пʼятниця, 21 лютого 2020 00:36

Ми не будемо вести діалог з маріонетками на Донбасі - Пристайко

Ми не будемо вести діалог з маріонетками на Донбасі - Пристайко
Пристайко розповів з ким буде вести діалог на Донбасі. Фото: РБК

Мирне врегулювання на Донбасі можливо тільки за принципом "безпека перш за все" і з встановленням контролю за кордоном в регіоні.

"Ми готові до діалогу з жителями Донбасу, але не з фейковими маріонетками, так званими представниками. Цей діалог повинен залучити і всіх тих, хто тимчасово переміщений з Донбасу куди-небудь в Україні", - заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, виступаючи на дебатах в Генеральній асамблеї ООН, повідомляє Радіо Свобода.

"Ми прагнемо провести місцеві вибори на всій території України, - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не має важелів, щоб примусити Україну до миру на своїх умовах

На вільній території ці вибори заплановані вже на нинішню осінь. - Але без елементарної безпеки, без політичних передумов люди Донбасу, включаючи тих, хто був змушений бігти зі свого будинку, не матимуть шансу зробити демократичний вибір. Саме тому принцип "безпека перш за все", на якому ґрунтується логіка мінських домовленостей, є основою для мирного врегулювання. Росія повинна негайно виконати вимоги безпеки, про які домовилися лідери "нормандської четвірки".

При цьому Пристайко підкреслив, що "навряд чи можна сподіватися на мир, поки 400-кілометрова ділянка українсько-російського державного кордону залишається відкритими воротами для російських озброєнь і військових. Відповіддю могло б стати міжнародна присутність уздовж кордону з мандатом ООН".

Раніше повідомлялося, що "влада" непідконтрольною частині Луганської області розраховується за спожиту воду українськими копійками.

Зараз ви читаєте новину «Ми не будемо вести діалог з маріонетками на Донбасі - Пристайко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути