середа, 12 грудня 2018 10:51

"Можемо стримати агресію" - експерт дав прогноз

"Можемо стримати агресію" - експерт дав прогноз
Українська армія здатна примусити ворога на Донбасі зупинити наступ. Фото з відкритих джерел

Українські військові здатні стримати російську армію на Донбасі.

Але повноцінно відбити агресію у ЗСУ поки не стане сил, сказав аналітик "Українського інституту майбутнього" Ігар Тишкевич в ефірі ObozTV.

"Росія може оперативно стягнути велику кількість техніки, у тому числі й застарілої, за мірками РФ, наприклад, Т-64, Т-72. Вона це може зробити протягом місяця. У ЗСУ сьогодні на озброєнні стоїть лише приблизно 800 танків. У той час, як армія Росії має у строю 3030 танків і 10 200 танків на зберіганні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні запропонували план повернення Донбасу

Вести наступальні бої, якщо Росія захоче ввести на Донбас ще декілька батальйонно-тактичних груп? Не думаю, що такий наступ буде успішним і я більш ніж упевнений, що це розуміють, у тому числі, у нас у Генштабі та Міноборони", - сказав експерт.

За кілька тижнів Росія може розгорнути широкомасштабну війну проти України. Цей час знадобиться, аби росіяни створили угруповання для наступу, розповів екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Зараз ви читаєте новину «"Можемо стримати агресію" - експерт дав прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути