Ексклюзиви
пʼятниця, 18 серпня 2023 12:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали момент "прильоту" ракети ПЗРК по російському Ка-52

Показали момент "прильоту" ракети ПЗРК по російському Ка-52
Другий борт, Мі-28, побачивши роботу українських бійців протиповітряної оборони, у паніці втік із зони обстрілу. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Уранці 17 серпня Збройні сили України збили ворожий вертоліт "Алігатор" у Запорізькій області. Це був другий російський Ка-52 за добу.

Бійці 47-ї окремої механізованої бригади "Магура" виклали в мережу через анонімний Telegram-канал відео враження російського ударного вертольота у селі Роботине на південному фронті, передає Gazeta.ua.

"Один пуск з ПЗРК – ціль знищена. На рахунку наших бійців це вже восьмий назавжди приземлений Ка-52", – ідеться в повідомленні.

На відео видно, як на небезпечній через протиповітряну оборону висоті йдуть два вертольоти росіян. Видно враження першої машини. Тієї ж миті спрацьовує реактивна катапульта з одним із льотчиків, а пошкоджений борт падає і вибухає при ударі об землю.

Другий борт – Мі-28 – побачивши роботу українських бійців протиповітряної оборони, у паніці втік із зони обстрілу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два вертольоти і сотні окупантів: оновили втрати РФ в Україні

Командир екіпажу Ка-52 вижив.

Вартість одного вертольота Ка-52 "Алігатор" становить близько $16 млн. Російська пропаганда називала його "летючим танком".

Ка-52 – російський бойовий вертоліт, командирська машина армійської авіації. Здійснює розвідку місцевості, цілевказівки і координацію дій групи бойових вертольотів.

Машина здатна вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою. Експлуатується з 2011 року. Оснащений гарматою з лазерним наведенням, протитанковим ракетним комплексом та іншим озброєнням.

Окупанти самі виклали ролик з палаючими уламками вертольота та евакуацією, зняті з дрона:

У Повітряних силах Збройних сил України 17 серпня повідомили про знищення російського гелікоптера Ка-52 на Бахмутському напрямку. Про це заявив у четвер вранці командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Зараз ви читаєте новину «Показали момент "прильоту" ракети ПЗРК по російському Ка-52». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути