Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2018 09:56

"Мінськ" - договір, який змусить Росію піти з Донбасу - екс-посол США

  Посол США в Україні в 2003-2006 роках Джон Хербст. Фото: Крым.Реалии
Посол США в Україні в 2003-2006 роках Джон Хербст. Фото: Крым.Реалии

Невиконання Росією Мінських угод по врегулюванню конфлікту на Донбасі дає привід Америці та країнам Євросоюзу вводити проти РФ нові санкції.

"Є багато вимог до України, які, на мій погляд, не відповідають інтересам і України, і Заходу. Насправді "Мінськ" потребує дій з боку Москви. Те, що Москва не дотримується "Мінська", - причина для санкцій на російську економіку", - говорить Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні в 2003-2006 роках, директор Євразійського центру в складі Атлантичної ради Джон Гербст в інтерв'ю TVUKRLIFE.

За словами екс-посла, саме ця частина "Мінська" служить інтересам України і Заходу.

"Мінськ" є дуже слабким договором, є в ньому щось, що може змусити Кремль піти з Донбасу", - сказав Гербст.

За його словами, "нормандський формат" працює, а США його вдосконалили.

"Цей формат працює, але дуже слабо і неефективно. Всі сторони цього формату не заперечують участь Америки в цьому переговорному процесі, тому зараз йдуть переговори між Волкером і Сурковим. Це доповнює "нормандський формат" і завершує його".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер розповів про плани Москви щодо Донбасу

Україна повинна скористатися часом до середини літа поточного року, коли Росія може піти на певні поступки в переговорах по Донбасу. Процес поетапного виконання домовленостей по Донбасу повинен проходити без зупинок і повернення назад. Про це розповів Роман Безсмертний, колишній представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Зараз ви читаєте новину «"Мінськ" - договір, який змусить Росію піти з Донбасу - екс-посол США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути