понеділок, 16 листопада 2020 17:06

Міноборони ліквідує 44 підприємства

Міноборони ліквідує 44 підприємства
Реорганізують підприємства, що важливі для оборонного відомства, "адже спроможні економно, якісно та ефективно працювати на потреби Збройних Сил". Фото: Повернись живим

Міноборони ліквідує 44 оборонних підприємства і 5 дозволить приватизувати.

"Міноборони врахувало зауваження та результати аналізу ефективності роботи підпорядкованих держпідприємств, проведеного громадськими організаціями, а також вивчило іноземний досвід управління підприємствами воєнної сфери. Крім того, було взято до уваги прогноз майбутнього безпекового середовища, щоб забезпечити функціонування та розвиток тих державних підприємств, що відповідатимуть як сучасним потребам, так і викликам майбутнього", - повідомляє пресслужба Міноборони.

Реорганізують підприємства, що важливі для оборонного відомства, "адже спроможні економно, якісно та ефективно працювати на потреби Збройних сил".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обслуговувати катери Island буде компанія з ЛНР - ЗМІ

"У секторі задіяні тисячі висококваліфікованих вузькопрофільних спеціалістів. Завдання керівництва Міноборони вчасно завантажувати держпідприємства замовленнями в інтересах Збройних Сил та забезпечувати їх належне фінансування, аби йти в ногу з часом у питаннях технічного оснащення, підвищення кваліфікації працівників і програмних рішень.

Ті ж держпідприємства, діяльність яких безпосередньо не пов'язана з майбутніми потребами сектора оборони, сплановані до передачі на приватизацію у Фонд держмайна. Слід також враховувати, що 15 підприємств Міноборони розташовані на тимчасово окупованій території у Криму", - пояснили в Міноборони.

252 українські військові частини не годуватимуть за новою системою харчування. Їжу поставлятимуть приватні компанії-аутсорсери - підприємства, які готували для військових.

106 військових частин ЗСУ, які встигли перевести на нове харчування, складуть контракти з постачальниками 1 січня 2021 року – після торгів.

Кабінет міністрів України, за пропозицією Міноборони, вніс зміни до постанови КМУ від 28 грудня 2016 року № 1026. Урядова постанова від 21 жовтня 2020 року № 1042 дозволяє закупати готові страви у приватних підприємців.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони ліквідує 44 підприємства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути