четвер, 09 січня 2020 14:21

"Мріємо не віддати позицій, які відвойовували ціною власних життів"

Кожні 150 метрів української землі відвойовані ціною життів загиблих і поранених.

Про це розповів командир тактичного снайперського підрозділу однієї з бригад ЗСУ на фронті Сергій Варакін, пише Благодійний фонд "Повернись живим".

"Нам потрібна перемога. Нам – людям, які пройшли Майдан, війну. Ми не втомлюємося, ми вдосконалюємося, вчимося, відвойовуємо, вкопуємося у кожен сантиметр донбаської землі. А зараз з'явилося багато тих, хто "втомився від війни". Вони не допомагали армії, волонтерам, не витрачали своїх фінансових, моральних, духовних заощаджень всі ці шість років. Так від чого ви втомилися?" – запитує Сергій Варакін.

Військовий сидить у приміщенні. Колись воно слугувало для мирних зібрань.

Після російського вторгнення на територію України будівля стала домівкою для тактичного снайперського підрозділу, командиром якого є Сергій.

Автор: Повернись живим
  На фото командир тактичного снайперського підрозділу однієї з бригад ВСУ на фронті Сергій Варакин
На фото командир тактичного снайперського підрозділу однієї з бригад ВСУ на фронті Сергій Варакин

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики ДНР відбиратимуть українські паспорти

"Говоримо про місцевих жителів, у тому числі і патріотів, які шість років допомагають військовим і не хочуть приходу "русского мира". Про те, як змінилася війна за останні місяці і ворог за останні роки",– розповідає він.

Сам Сергій був волонтером, потім вирішив боронити Україну зі зброєю в руках. Тепер він та його бійці, яких 6 років тому називали партизанами, є снайперами.

"Хлопці в мій підрозділ відбиралися за багатьма критеріями, в тому числі чесно відповідаючи на питання: "Чи будеш ти воювати, якщо раптом перестануть платити зарплату?" Кожен із них сказав: так. Зараз ми майже всю свою зарплату витрачаємо на армію, тому що, щоб добре воювати, потрібно вкладати великі гроші в свій розвиток, спорядження. А все, що нам потрібно, дуже дорого коштує. Але досі є люди, які самі дзвонять, пропонують допомогу. Завдяки таким ми і можемо нормально воювати, маємо хороші приціли, далекоміри, метеостанції. Єдине, за що я вдячний ** йлу (президенту РФ Володимиру Путіну. – Gazeta.ua), – я познайомився зі справжніми людьми, відкинув сміття, яке в мене було, і пишаюся цим. Пишаюся своїми командирами. На війні ти знаєш, що тут один, там – ворог, а на "гражданці" все складніше. Спочатку я думав, що війна у мене відняла все. А потім я переосмислив і зрозумів, що придбав щось нове".

На думку снайпера розведення та спроби примиритися з РФ неправильні.

"Раніше ми мріяли, що будемо йти вперед, відвойовувати свою територію. А зараз мріємо про те, щоб не відійти, не залишити тих позицій, де 150 м відвойовували ціною одного загиблого і сімох поранених. Так, наших людей не повернути, але Росія повинна платити, в тому числі і в міжнародних судах".

8 січня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню.

3 військових зазнали поранень, повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «"Мріємо не віддати позицій, які відвойовували ціною власних життів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути