Ексклюзиви
субота, 30 липня 2016 05:15

Матіос назвав причини небойових втрат серед українських військовослужбовців

Матіос назвав причини небойових втрат серед українських військовослужбовців
Фото: 112.ua

Матіос назвав причини небойових втрат серед українських військових на Донбасі.

Заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос назвав причини небойових втрат серед українських військовослужбовців, які несуть службу в зоні Антитерористичної операції (АТО).

"Ніхто не озвучує щоденні безповоротні втрати – небойові та санітарні. Причина – застій на місці, соціальні проблеми контингенту призваного, а не контрактного, пияцтво, зловживання – не у значній мірі – наркотичними засобами, нестатутні відносини, необережність зі зброєю, поганий стан здоров'я, каліцтва та ДТП", - сказав Матіос в ефірі "112 Україна".

За його словами, лише упродовж минулої доби сили АТО зазнали трьох небойових втрат.

"Їхні батьки повірять, що вони загинули не від війни і їм не можна дати статус учасника АТО, бо (вони загинули) не при виконанні бойових завдань. І таких людей не сотні, а тисячі", - зазначив Матіос.

Крім того, головний військовий прокурор заявив, що доповідав генеральному прокурору про кількість злочинів, скоєних українськими військовослужбовцями, і глава ГПУ вже написав відповідні резолюції.

"Але у нас тотальне реформування у скороченні органів прокуратури. Військовій прокуратурі треба додати щонайменше 50 слідчих, які могли б це розслідувати, тому що зараз усе це розслідує Нацполіція. А слідчий Нацполіції, яка реформується і не укомплектована штатом слідчих у зоні АТО, робить до того, що у комп'ютері справа рахується, а в живому варіанті цієї справи хоча б з одним папірцем немає", - підкреслив Матіос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківський шпиталь прийняв ще 20 поранених бійців.

Зараз ви читаєте новину «Матіос назвав причини небойових втрат серед українських військовослужбовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути