Ексклюзиви
четвер, 07 липня 2022 18:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Масове поховання біля Маріуполя збільшилось удвічі – фотодоказ

Автор: "Схеми"
  Біля Маріуполя збільшилось масове поховання
Біля Маріуполя збільшилось масове поховання

У захопленому росіянами селищі Старий Крим біля Маріуполя збільшились удвічі масове поховання людей.

Зміни зафіксували з супутника Planet Labs, повідомляють "Схеми".

Міська рада Маріуполя повідомляє, що усього там може бути поховано понад 15 тис. містян.

29 червня з супутника побачили техніку, якою окупанти викопують траншеї на кладовищі біля Старого Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французькі журналісти показали братську могилу в Маріуполі: більшість табличок не підписано

Порівняно з супутниковим фото за 8 травня, поховання збільшились майже удвічі.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко каже, що окупанти почали розбирати завали житлових будинків. У кожному може бути до сотні загиблих. Найчастіше тіла везуть до Старого Криму.

"5 липня загарбники "взялись" за наш мікрорайон Черемушки. Приїхали співробітники так званого МНС, залізли в підвал одного з будинків, а там 100-200 трупів. Вони розвернулись і поїхали, сказавши, "не наша справа". МНСники відмовляються займатись тілами загиблих. Далі ними займаються робітники так званих "державних ритуальних послуг" та підконтрольна окупантам судово-медична експертиза. Зазвичай везуть на кладовище Старого Криму. Просто кидають у викопаний рів на кладовищі", – каже він.

На Старокримському кладовищі ховають людей також і в окремих могилах. Окупанти почали заробляти на приватних ритуальних послугах. Поховання коштуватиме приблизно 20 тис. грн. І після сплати необхідно буде чекати близько двох тижнів. З деревиною у Маріуполі зараз проблеми. Труни зазвичай везуть з окупованої раніше Донеччини, пояснив Андрющенко.

Російські загарбники зносять будинки в Маріуполі без розбору завалів. Тіла маріупольців прибирають разом із бетоном і вивозять, як сміття, на полігони. Загиблих від рук росіян містян разом із завалами складують на Лівобережному полігоні твердих побутових відходів і на полігоні в Приморському районі. Про це повідомила Маріупольська міськрада в Telegram.

Спочатку російські терористи змушували розбирати завали маріупольців. Однак, коли побачили реальну кількість знайдених тіл, відсторонили місцеве населення, зі слів мера Маріуполя Вадима Бойченка.

Зараз ви читаєте новину «Масове поховання біля Маріуполя збільшилось удвічі – фотодоказ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути