вівторок, 30 липня 2019 14:46

Кремль влаштує перепис населення у ЛНР і ДНР

Кремль влаштує перепис населення у ЛНР і ДНР
Фото: Крим.Реалії

У жовтні цьогоріч на окупованому Донбасі, за вказівкою Кремля, планують провести перепис населення. Ймовірно, для того, аби з'ясувати, скільки грошей бойовики вкрали на "мертвих душах", повідомляє "Радіо Свобода".

"Судячи з усього, у Кремлі є великі побоювання, що ці гроші розкрадаються, що цифри кількості населення, які подають їм із непідконтрольних територій, завищені. Тобто приходить сума, яка розрахована на "мертві душі", і ці гроші, які ніби для "мертвих душ", йдуть до кишень "чиновників" окупаційної адміністрації", – розповів журналіст із Луганська Олександр Бєлокобильський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пішов проти своїх - бойовик вирішив підтвердити наявність росіян на Донбасі

На цей перепис планують витратити кілька сотень мільйонів рублів. Серед ймовірних питань анкети є і політичні: позитивні зміни після проголошення псевдореспублік, "вплив на ваше життя конфлікту на Донбасі" і навіть "якою ви бачите подальшу долю" регіону.

"Крім виявлення "мертвих душ", Москва хоче з'ясувати ступінь лояльності місцевого населення. Це підготовка до можливих виборів, які передбачаються Мінським процесом. Кремль хоче чітко знати: скільки буде голосів людей, хто піддався протягом п'яти років масованій обробці пропагандою", – каже Бєлокобильський.

"Одна справа – кількість виданих російських паспортів за офіційними документами, і зовсім інша – за переписом. Цифри, без сумніву, не зійдуться. Перепис не перевіряє інформацію, яку повідомляють люди. Але, з іншого боку, це офіційна цифра, можна апелювати до неї: "Ось там стільки-то наших громадян", – пояснює російський політолог Дмитро Орєшкін.

Зазначається, що в цьому переписі є, щонайменше, один безумовний плюс.

"Сотні безробітних залучать до опитувань, обіцяють платити мінімум 11 тисяч рублів, це майже 4,5 тисячі гривень за 18 днів роботи", - зазначає видання.

Президент РФ Володимир Путін спростив отримання російського громадянства для усіх українців, що живуть у Луганській та Донецькій областях. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті правової інформації РФ.

Зараз ви читаєте новину «Кремль влаштує перепис населення у ЛНР і ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути