четвер, 12 грудня 2019 12:24

Кремль передумав міняти "Мінськ"

Кремль передумав міняти "Мінськ"
Росіяни відмовилися розширювати коло учасників Мінського процесу. Фото: Reuters

Росія відмовляється змінювати Мінські домовленності.

Намір президента України Володимира Зеленського вважають провокацією, про це заявив представник Росії в контактній групі Борис Гризлов, повідомляють росЗМІ.

"З київської сторони прозвучали заяви про підготовку якихось змін в Мінські домовленості. Подібні заяви носять провокаційний характер і здатні ускладнити ситуацію на Донбасі. Знову підкреслю: жодних змін в Мінські домовленості не буде і бути не може. Вся робота і контактної групи, і "нормандського формату" спрямована на їх виконання", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Особливий статус" Донбасу: за що проголосувала Верховна Рада

За його словами "Мінськ" є непорушним, а Україна має їх виконувати.

"Києву потрібно думати не про перегляд, а про виконання своїх зобов'язань по Мінським домовленостям. Будь-які київські заяви про перегляд мінських домовленостей приносять Україні тільки шкоду, і за попередні роки в цьому можна було неодноразово переконатися", - заявив Гризлов.

На Донбасі від початку доби збройні формування РФ три рази порушили режим припинення вогню.

Українські позиції обстріляли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також ручних протитанкових і підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Кремль передумав міняти "Мінськ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути