вівторок, 12 грудня 2017 14:28

Кремль відкрив ще один фронт поблизу українського кордону

Кремль відкрив ще один фронт поблизу українського кордону
Російське озброєння зберігається в ангарах, проводять спільні навчання. Фото: ИА Regnum

Розміщення на території Білорусі російської військової техніки свідчить про те, що фактично біля українського кордону з'явився фронт на півночі.

Про це заявив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, інформує "Обозреватель".

"Через прийняте рішення про створення спільної системи протиракетної оборони, в Білорусь почалися поставки російських зенітно-ракетних комплексів, що спричинило поставки іншої військової техніки", - зауважив експерт.

Він зазначив, що в Білорусь можна поставляти що завгодно і вигравати у відстані і в нових можливостях.

"Щоб не показувати це громадськості, поки що озброєння зберігається в ангарах, проводять спільні навчання та інше", - зауважив генерал.

Романенко наголосив, що якщо озброєння завезли, білоруси нікуди не дінуться, вони братимуть участь в бойових діях. Крім того, тих, хто з цим не згоден, прибиратимуть з керівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін розв'язує війну на Близькому Сході, але не піде з Донбасу - Жданов

"З'являються нові можливості для збройних сил Росії. Територіально вони стають ближче до Заходу, вони перекривають Україну з півночі. У нас з'являється фронт з півночі. Тепер вони можуть діяти через Білорусь. Загроза ведення бойових дій для України з півночі зросла", - пояснив він.

Уряд Білорусі схвалив проект програми про вдосконалення об'єктів військової інфраструктури, які призначені для спільного використання з Росією. Йдеться про розміщення на території Білорусі російської військової техніки.

Раніше повідомлялось, що терористи проводили облави, а тепер проводять "евакуацію" в Моспині. Метою "операції", за однією з версій, є те, що через Іловайськ і Моспине збирається пройти велика військова колона з РФ.

Зараз ви читаєте новину «Кремль відкрив ще один фронт поблизу українського кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути