Ексклюзиви
субота, 06 травня 2023 09:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль і міноборони РФ намагаються приборкати Пригожина

Кремль і міноборони РФ намагаються приборкати Пригожина
Російський диктатор Володимир Путін любить використовувати конкуруючі угруповання як спосіб збереження влади. Фото: ТАСС

Російське політичне та військове керівництво намагалося придушити критику засновника та фінансиста приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина на свою адресу.

Між міноборони РФ та ПВК "Вагнер" виникла справжня ворожнеча, пише видання The Washington Post із посиланням на секретні документи Пентагону, які потрапили в мережу унаслідок "зливу". Згідно з документами, чиновники російського оборонного відомства розглядали можливість започаткування публічної кампанії з дискредитації Пригожина через довірених осіб.

"Офіційні особи спочатку зазначили, що якщо міноборони РФ збирається протидіяти публічним заявам Пригожина, то вони мають знайти союзників із рівним статусом для боротьби з ним, а не робити це самостійно", – йдеться в одному із документів під грифом секретно.

Міністерство оборони РФ не було впевнене, що воно зможе успішно провести інформаційну кампанію проти Пригожина, якщо Кремль не заборонить йому робити гучні публічні висловлювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадиров відреагував на істерику Пригожина відносно відходу з Бахмута

Як розповів старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики у Філадельфії Роб Лі, Пригожин не завжди становив загрозу для Кремля. Однак зараз він став проблемою єдиноначальності у війні проти України.

"Російський диктатор Володимир Путін любить використовувати конкуруючі угруповання як спосіб збереження влади, але це дуже шкідливо у військовій операції", – зазначив аналітик.

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин продовжує стверджувати, що міноборони навмисно веде його найманців до провалу у Бахмуті, відмовляючись надати необхідну кількість снарядів. За твердженням його командирів, це призводить до великих втрат і повільного просування на полі бою.

У свою чергу міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу намагається відвести звинувачення у суспільстві щодо недостатнього забезпечення окупаційних сил боєприпасами. Про це свідчить його заява про збільшення оборонно-промисловою базою РФ виробництва високоточних ракет для використання проти України.

Зараз ви читаєте новину «Кремль і міноборони РФ намагаються приборкати Пригожина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути