вівторок, 18 серпня 2020 01:45

Кравчук розповів про можливість заміни Мінського формату переговорів

Кравчук розповів про можливість заміни Мінського формату переговорів
Кравчук розповів про Мінський формат переговорів. Фото: Українська правда

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі, яка зазвичай збирається у Мінську, може змінити місце для своїх зустрічей.

Втім, поки робити цього нема необхідності, заявив очільник української делегації у ТКГ по Донбасу, перший український президент Леонід Кравчук в інтерв'ю "Сегодня".

Кравчук наголосив, що Білорусь ніяк не бере участь у переговорному процесі, а лише створила умови та надала площадку для зустрічей ТКГ. Наразі причин, аби змінювати це місце зустрічі, Кравчук не бачить. Хоча додає: зробити це учасники ТКГ можуть.

Я не думаю, що цей майданчик, під впливом тих процесів, які там зараз відбуваються, зміниться або можуть бути якісь загрози. Я просто не допускаю цього. Але, слід передбачати все. Якщо раптом там буде якась, не знаю, як назвати, революція (раптом, я не кажу, що буде), тоді подивимося, – додав Кравчук.

Наступна зустріч ТКГ у Мінську запланована на 18 серпня. Вперше вона відбудеться під головуванням нового очільника української делегації Леоніда Кравчука.

Він вже заявив, що 18 серпня будуть починати роботу наші робочі групи. У відеорежимі. А 19 серпня буде відеоконференція Тристоронньої контактної групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести в Білорусі: Лукашенко допустив проведення нових президентських виборів

За тиждень протестів у Білорусі загинули щонайменше двоє осіб, більше ніж тисяча – поранені. Понад 7 тисяч – затримані.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук розповів про можливість заміни Мінського формату переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути