неділя, 23 грудня 2018 18:30

Кішка врятувала життя бійцю в Авдіївській промзоні

Кішка врятувала життя бійцю в Авдіївській промзоні
Кішка соня залізла в абразуру і в неї вистрілив снайпер ДНР / стопкадр

В Авдіївці на Донеччині українські військові встановили пам'ятник кішці, яка під час бою врятувала солдата.

Руда Соня була улюбленицею багатьох, за неї сперечалися, хто забере з війни з собою в мирне життя, повідомляє ТК UATV.

У Авдіївської промзоні, де відстань між позиціями сторін вимірюються всього десятками метрів, багато ділянок підходять для снайперських атак противника.

В умовах постійних обстрілів українські військові проводять практично кожен день, а знімати стрес їм допомагають численні вихованці з сімейства котячих, до деяких з них - особливе ставлення.

Тварина ще кошеням потрапила на позиції, жила з ними в бліндажах і стала улюбленицею багатьох солдатів.

"Ми ще думали, хто забере її до себе додому - сірники тягнули, а вийшло так. Сонька, але я називають її Софія Василівна - уматная кішка", - розповідає український військовий з позивним "Дикий мічман".

У день обстрілу, коли вона загинула, українські військові брали черговий бій, один з військових забарився, дістаючи кулемет, щоб відкрити вогонь по противнику, на його місце на бійниці несподівано сіла кішка. У тепловізійному прицілі невеликий клубок здався для ворожого стрілка головою українського військового.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові створили календар зі знаковими датами

Кішка загинула від пострілу снайпера ДНР. Її поховали недалеко від місця загибелі, а тимчасову могилку час від часу провідують не тільки бійці, а й інші тварини.

"Видно по слідах на снігу, що приходила кішка, посиділа і пішла", - зазначає український солдат.

17 грудня, мав би виповнитися 31 рік братам-близнюкам Максиму та Артему Лащенкам. Але їхнє життя обірвалося влітку 2014-го. Вони були класичними близнюками, які все робили разом, пише фонд Повернись живим. Тому, коли 26-річному Максиму прийшла повістка, Артем пішов на війну за братом – добровольцем у 25 окрему повітряно-десантну бригаду. Те, що обидва сини на передовій, від мами Світлани Миколаївни приховували, скільки могли.

Зараз ви читаєте новину «Кішка врятувала життя бійцю в Авдіївській промзоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути