Ексклюзиви
понеділок, 16 березня 2020 16:03

Коронавірус: пенсіонери з окупованих територій - у найбільшій зоні ризику

Коронавірус: пенсіонери з окупованих територій - у найбільшій зоні ризику
Пенсіонери з окупованих територій, які переходять лінію розмежування, найбільше під загрозою SARS-CoV-2. Фото: ВВС

Спалах нового коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні найбільше загрожує людям похилого віку, які проживають на окупованих територіях Донбасу та переходять через лінію розмежування.

Таку думку висловила глава представництва Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Флоренс Жіллєтт, повідомляє Hromadske.

За її словами, більшість людей, які перетинають лінію розмежування, це пенсіонери. А вони мають вік 60 років і більше. І якраз перебувають у групі підвищеного ризику. Окрім того, на стан здоров'я жителів окупованих території негативно вплинуло тривале перебування в зоні конфлікту.

Як вважає Флоренс Жіллєтт, система охорони здоров'я на Донбасі, яка й без того перевантажена через бойові дії, може ще більше постраждати в разі спалаху коронавірусу. Вона вбачає один із головних ризиків у тому, що епідемія Covid-19 "виснажить ресурси системи охорони здоров'я, аби реагувати й на інші захворювання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через які пункти пропуску можна повернутись додому - карта

"Це один із головних викликів, що ми бачили в Китаї чи Італії, який спричиняє новий коронавірус. Йдеться не про слабкі системи охорони здоров'я — це дуже великі країни з хорошою медициною. І там переповнення лікарень може статися швидше, ніж очікується", — сказала Жіллєтт.

В Україні зафіксували два нових випадки інфікування коронавірусом Covid-19. Тож усього наразі офіційно зареєстровані 5 випадків хвороби. 16 березня в Чернівецькій області у двох жінок лабораторно підтвердили Covid-19, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: пенсіонери з окупованих територій - у найбільшій зоні ризику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути